Kik vagyunk?

Az Irány Csoport egy új szellemi műhely, melynek alapítói olyan fiatalok, akik a nép-nemzeti gondolatiság talaján, annak alapvetéseit megőrizve, új politikai közösség és ideológia megalkotásán munkálkodnak.

Címkék

1956 (3) 1968 (1) 68 (1) abortusz (1) aggtelek (1) alföldi róbert (3) angol (1) ángyán (1) ángyán józsef (1) aquila (1) árvíz (1) bajnai (1) baloldal (2) beszélgetés (1) bicskey lukács (1) böllér (1) buzgár (1) cigaretta (1) cigi (1) csicsmann (1) csicsmann lászló (2) csoport (1) daniel cohn-bendit (1) demográfia (1) dezső (1) disznó (1) dohány (1) doppeladler (1) duna (1) együttműködési (1) emberek a havason (1) erdély (1) fazekas sándor (2) felvidék (1) fertő (1) földikutya (1) forradalom (2) fórum (1) gőgös zoltán (1) gordon (1) gyarmati (1) gyarmati dezső (1) haha (1) hamasz (1) harmadikút (1) hettita (1) hollókő (1) irán (1) irány (1) istván (1) istván a király (1) iszlám (1) izrael (1) jézusfaragó ember (1) jobboldal (2) kárpátalja (1) katolikus (1) kétfejű (1) kettős mérce (1) kínai (1) király (1) kisebbség (1) kommunizmus (1) koncz gábor (1) koppány (2) kossuth (1) Kovács Imre (1) közel-kelet (2) Kulturkampf (1) lakitelek (1) Lezsák Sándor (1) liberalizmus (1) lmp (1) malac (1) megállapodás (1) mgtsz (1) milla (1) mkp (1) nemzeti (1) nemzeti dohánybolt (1) Nemzeti Parasztpárt (1) nemzeti színház (1) népesség (1) népfőiskola (1) népiség (4) nfa (1) nógrádi (1) nógrádi györgy (2) november (1) november 4 (1) nyelvtanulás (1) nyírő józsef (1) pápa (1) ppte (1) publikáció (1) publikációk (1) rádió (1) római part (1) sas (1) sayfo (1) sayfo omár (1) sayfo omar (1) szabó rebeka (1) szdsz (1) szeged (1) székely (1) szelei (1) szent istván (1) szlovákia (1) terhesség (1) terror háza (1) tokaj (1) trafik (1) turul (1) új színház (1) ukrajna (1) vajk (2) varju lászló (1) vass krisztián (1) vazul (2) vetélés (1) világörökség (1) Címkefelhő

Irány a Facebook!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vass Krisztián: Dinnye és szegfű

2012.10.09. 00:00 Irány Csoport

Mint a mesében: három a magyar igazság. A földhaszonbérleteket bíráló jómadarak két politikai fészekből kárognak, szárnyaik alá véve a magányos kakukktojást. A dinnyepárt (kívül zöld, belül vörös) LMP boszorkánykonyháján táplálják a tüzet, médianyárson sütögetik politikai pecsenyéjüket. A csőrük sarkában szegfűt szorongató kövér varjak meg ott köröznek a vetés fölött, felcsipegetnék még a maradék magvakat is. Ugyanazt szajkózzák évek óta.

Az MSZP, a nagybirtokosok pártja furcsa módon azt a kormányt oligarcházza, amelyik - velük ellentétben - végre a kis- és közepes gazdákat is földhöz juttatja. Madárnak néznek minket is. Kigömbölyödtek már az állam földjén, a morzsákat is sajnálják a kicsiktől. És mégis: kárognak, kárognak és kárognak.

A minap ugyanis közös fellépésen „ekézte” a nemzeti kormányt Ángyán József a fideszes parlamenti képviselő, José Bové a börtönviselt szélsőbaloldali aktivista és Szabó Rebeka LMP-s honanya. S ott sündörgött Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő is, hogy teljes legyen a kép. Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár pedig imigyen szóla: „Azért jöttem el, hogy megszorítsam annak az embernek a kezét, aki elindította a mozgalmat, amit nagyon tisztelek”. A francia import-ellenzéki anarcho-szindikalista parasztvezérrel parolázott, aki „Kadhafi, a líbiai diktátor által pénzelt líbiai "direkt akció" táborban sajátította el a gerilla-aktivizmus fortélyait” – írja az Index.

A lényeg azonban elsikkad az oligarcházás sajtócsinnadrattájában. Ez pedig a földhöz jutott gazdák gyarapodása. Azok öröme, akik a jobboldali kormány által felkutatott állami területek használatára sikeresen pályáztak. Nyertek, hiszen jók voltak, s így tovább fejlődhetnek. A gőgös gúnárok és más szabad madarak idején még állami vagyonleltárt sem készítettek, senki sem tudta, mennyi rög van nemzeti tulajdonban, kik bérlik és mennyiért bérlik azokat a területeket. A baloldali kormány, melynek tagja volt Gőgös Zoltán, nem tett semmit, hogy a zavaros agrárhelyzetet felszámolja. A most kiosztott földek jelentős része parlagon hevert, mert a szocialisták inkább azzal voltak elfoglalva, hogyan terrorizálják a tüntetőket Budapest utcáin. A nemzeti tulajdonú területeket meg felverte gaz. Vagy, „jobb esetben” olyanok bérelték, akik nem hizlalták a közkasszát. Megesett, hogy évtizedekig egy fillér bérleti díjat sem fizettek egyesek. Pedig lett volna miből.

Az LMP kívül zöld, belül vörös, az MSZP meg kívül vörös, belül zöldbáró. Ott, a baloldalon összenő, ami összetartozik. Most nem kulákoznak, hanem oligarcháznak a szocialisták, nem gumibottal, csak sajtónáspánggal ütik a parasztot. A vörösbe kis sárga irigység is vegyül hát. Haragudnak a kis- és közepes vállalkozóra, aki még virágföldet sem kapott addig, amíg hatalmon voltak ők, a falusiakat kisemmiző, téeszesítő állampárt jogutódai.

Eközben valaki járja a vidéket, saját képletek alapján oszt-szoroz: a végeredmény hamis. Hangzatos szólamokhoz hitelesnek tetsző grafikonokat és diagramokat gyárt Ángyán József nyomdokain az ellenzéki Népszabadság. Csakhogy ezek a számítások önkényesek, Ángyán József azokat az adatokat veszi figyelembe a koncepciós eljárás szabályainak megfelelően, ami prekoncepciójának megfelel. Azt mondja, Fidesz közeli oligarchák kapják a földeket, miközben az MSZP nagybirtokosai piros traktorjaikon ülve röhögnek a markukban.

A volt államtitkár fürdik a hirtelen jött népszerűségben, s nem zavarja, hogy ennek az az ára, hogy tisztességes földműveseket kever rossz hírbe.

Három a magyar igazság. De annak semmi köze a Bové-Ángyán-Szabó triászhoz.

Vass Krisztián

(az írás a Magyar Nemzet 2012. október 6-i számában jelent meg)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iranycsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr214827879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása