Kik vagyunk?

Az Irány Csoport egy új szellemi műhely, melynek alapítói olyan fiatalok, akik a nép-nemzeti gondolatiság talaján, annak alapvetéseit megőrizve, új politikai közösség és ideológia megalkotásán munkálkodnak.

Címkék

1956 (3) 1968 (1) 68 (1) abortusz (1) aggtelek (1) alföldi róbert (3) angol (1) ángyán (1) ángyán józsef (1) aquila (1) árvíz (1) bajnai (1) baloldal (2) beszélgetés (1) bicskey lukács (1) böllér (1) buzgár (1) cigaretta (1) cigi (1) csicsmann (1) csicsmann lászló (2) csoport (1) daniel cohn-bendit (1) demográfia (1) dezső (1) disznó (1) dohány (1) doppeladler (1) duna (1) együttműködési (1) emberek a havason (1) erdély (1) fazekas sándor (2) felvidék (1) fertő (1) földikutya (1) forradalom (2) fórum (1) gőgös zoltán (1) gordon (1) gyarmati (1) gyarmati dezső (1) haha (1) hamasz (1) harmadikút (1) hettita (1) hollókő (1) irán (1) irány (1) istván (1) istván a király (1) iszlám (1) izrael (1) jézusfaragó ember (1) jobboldal (2) kárpátalja (1) katolikus (1) kétfejű (1) kettős mérce (1) kínai (1) király (1) kisebbség (1) kommunizmus (1) koncz gábor (1) koppány (2) kossuth (1) Kovács Imre (1) közel-kelet (2) Kulturkampf (1) lakitelek (1) Lezsák Sándor (1) liberalizmus (1) lmp (1) malac (1) megállapodás (1) mgtsz (1) milla (1) mkp (1) nemzeti (1) nemzeti dohánybolt (1) Nemzeti Parasztpárt (1) nemzeti színház (1) népesség (1) népfőiskola (1) népiség (4) nfa (1) nógrádi (1) nógrádi györgy (2) november (1) november 4 (1) nyelvtanulás (1) nyírő józsef (1) pápa (1) ppte (1) publikáció (1) publikációk (1) rádió (1) római part (1) sas (1) sayfo (1) sayfo omár (1) sayfo omar (1) szabó rebeka (1) szdsz (1) szeged (1) székely (1) szelei (1) szent istván (1) szlovákia (1) terhesség (1) terror háza (1) tokaj (1) trafik (1) turul (1) új színház (1) ukrajna (1) vajk (2) varju lászló (1) vass krisztián (1) vazul (2) vetélés (1) világörökség (1) Címkefelhő

Irány a Facebook!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vass Krisztián: Tudatos agrárpolitika

2013.08.28. 15:07 Irány Csoport

Tudatos nemzetpolitika és tudatos agrárpolitika jellemzi a vidékfejlesztési tárcát – mondta az Infó Rádióban nemrég Bitay Márton. Míg az állami földprogramért felelős államtitkár a családi gazdaságokat juttatja területhez, addig az ellenzék egy része az öklét rázza, a másik meg a Magyar Narancsba írogat uborkaszezonban zöldségeket. Ég a tarló a szellemi ugaron, „szakpolitikusi” gárdáját tekintve almás náluk a helyzet. Szénalapátolókra futja csak. És komolytalanul közönséges parlamenti performanszokra.          

„A franciák, az osztrákok meg a németek nem valaki mástól várják, hogy megvédje a termőföldjüket. Nem Brüsszelbe szaladgálnak elintézni az ügyeiket, hanem ők maguk otthon, a párizsi törvényalkotóházban, a bécsi népképviseletben vagy éppen a berlini parlamentben hozzák meg azokat a szabályokat, amelyek segítségével – tilalom ide, tilalom oda, szabad kereskedelem ide, szabad kereskedelem oda – végül valahogy a termőföld mégis a francia, az osztrák meg a német kezében marad. akármilyen döntés születik is majd Brüsszelben, ahol persze megpróbáljuk elintézni a hivatalos moratórium meghosszabbítását is, de akármit döntenek is Brüsszelben, amíg Magyarországon polgári kormány lesz, amíg Magyarországon a Fidesz kormányon lesz, amíg ahhoz a kormányhoz nekem személyesen közöm lesz, Magyarországon külföldiek nem fognak termőföldet vásárolni.” Orbán Viktor a 2010-es választások előtt a kerekegyházai tanyafórumon tett ígérete az új földforgalmi törvényben öltött testet miután, hogy a nemzeti kabinet kiharcolta a földvásárlási moratórium meghosszabbítását. Haladékot kapott az ország 2014-ig.

A Fazekas Sándor vezette vidékfejlesztési tárca a fentiek szellemében alkotta meg az új szabályozást: nemzetérdekű paragrafusokkal kelt a magyar rög védelmére. „Aki jó magot vet, jó aratást vár” – mondja a közmondás, s bizony a gazdák körében sikert aratott a szigorú földtörvény, mert a helyben lakó, élethivatásszerűen földműveléssel foglalkozó vidéki népességre bízta a magyar agrárium sorsát. A magyar parasztság ezeréves örökségét kötötte piros-fehér-zöld szalaggal kévébe a második Orbán-kormány.

Mégis durván fűrészelik az ellenzékiek a vidékfejlesztés-politikát, hiszen tudják: a leggyümölcsözőbb kormányzati szektort kell befeketíteni, mert közelegnek a választások. Az aszfaltpártok azt hiszik, nagyokat kell lódítani, hogy csöppnyi vidéki bázisukat kiszélesítsék. Ennek jegyében követte el a bajnaista Szabó Rebeka Zöldre fáj a foguk című cikkét a Magyar Narancs című hetilapban (2013. 08. 08. 41. oldal) A szénalapátolást „leleményesen” feltaláló képviselőnő szerint „megkezdődött a nemzeti parkok, természetvédelmi közalapítványok és magánszemélyek által kezelt, állami tulajdonban lévő védett földet begyűjtése az eddigi használóktól, és azok átirányítása a fideszes klientúrához.” Ez a minden „zöldséget” összehordó publicisztika sem sorol fel bizonyító erejű dokumentumokat: csak vészharangot kongat. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért szövetség politikusa eljátszik azzal a botor gondolattal, hogy, mi lesz, ha a kormány tönkreteszi a Kiskunságot, vagy a Hortobágyot. Rémképet vetít elénk, alaptalanul riogat, noha tudja: a környezetügyért felelős államtitkárság ügyel a nemzeti parki területek szakszerű hasznosítására. Szigorú szabályok szerint végzi munkáját a természetvédelmi szempontok maximális figyelembevételével. S mindezeken túl, a közelmúltban létrejött állami földprogramért felelős államtitkár, Bitay Márton ellenőrzi és hangolja egybe ezt a folyamatot. A Földet a Gazdáknak Programot, mely a kisvállalkozásokat és agrárközéposztályt segíti haszonbérlethez. Úgy, hogy a nemzeti parkok a birtoktestek kialakításakor a hangsúlyt a környezeti értékek védelmére helyezik, s a szerződésben is rögzítik a környezet megóvásának követelményeit. A haszonbérlők megkapják a szükséges iránymutatást és segítséget. Még akkor is, ha a PM országgyűlési képviselője ezt nem tudja.

Szabó Rebeka azokkal bútorozott össze, akik a szocialista kormányok idején MSZP-s államvezetők voltak. Azokkal, akik érintetlenül hagyták a nagybirtokosok Magyarországát. Azokkal, akik parlagon hagytak állami területeket, mert még vagyonleltárt sem készítettek, hogy a baloldali zöldbárók érdekei ne csorbulhassanak. Azokkal, akik egy deka virágföldet sem juttattak a családi gazdaságoknak. Legyen vége a mellébeszélésnek! Bitay Márton államtitkár bejelentette: a nemzeti ügyek kormánya megtízszerezi az állami földön gazdálkodók számát. „A Földet a Gazdáknak Program elején tartunk, mi mégis megháromszoroztuk az eddigi szerződések számát: mintegy 1800 okiratot nyújtott át a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA). Pedig a földművesek használatába kerülő birtoktestek alig egy-hatoda lelt gazdára eddig. Év végéig hozzávetőleg 200-250 ezer hektár termőterület lesz meghirdetve” – nyilatkozta a minap a Fidesz.hu-nak.

„Más rétjébe vágta a kaszáját” – így a régi szólás, pedig még csak is nem ismerték a szocialista földbirtok-politikát. A hőskorszakban szovjet mintára kolhozosítottak, elrabolva a parasztságtól a vidék létalapját, a földet. Aztán ezeket a területeket a rendszerváltás után a szocialista téeszelnökök magánosították. A zöldbárók „nemesi levelének” címere a Kádár-rendszer búzakalászos, vörös csillagos jelképe lett. A maradék állami földeket pedig potom pénzért haszonbérleték ezek a posztkommunista agrárnagybirtokok. Ennek az egészségtelen birtokrendszernek a fenntartói voltak az akkor még szegfűs, most Együtt 2014-es színekben játszó bajnaisták. Azok, akik mögött Szabó Rebeka mosolyog a képekről.  

Összegzésül megállapíthatjuk: a nemzeti kabinet agrárkormányzata megvalósította Orbán Viktor ellenzékben tett ígéretét. A magyar föld magyar kézben marad az új földtörvény révén, a családi gazdaságok végre állami területek használatával gyarapíthatják vállalkozásukat, a zsebszerződések pedig a fiókban maradnak. Egyre többen élnek az agráriumból: ez a három esztendős Fazekas Sándor fémjelezte népi vidékfejlesztés-politika mérlege.   

Vass Krisztián

(Az írás a Demokrata c. hetilap 2013. augusztus 21-i számában jelent meg.)

1 komment

Címkék: szabó rebeka fazekas sándor népiség bitay márton

A bejegyzés trackback címe:

https://iranycsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr155482047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valódi 2013.08.29. 15:28:18

„... erős gazdatársadalomra és vidéki polgárságra támaszkodva megvalósul a vidékpolitika fő célja: a vidéki térségekben, falvakban és kisvárosokban a hagyományokra épülő polgári életvitel meghonosodása, életképes vidék létrehozása...” írta volt a naiv dr. Ángyán József - fehér holló a FIDESZ fészekben - államtitkárként a kormányprogramnak csúfolt Nemzeti Vidékstratégiában... A paraszti gazdaságot nem a profitéhség, hanem a gyomor éhsége irányítja már jó néhány évszázada. Önellátó csak és kizárólag a falu, a parasztcsalád lehet! A kistelepülések lakosságát pedig semmi más, csakis a helyben megtermelhető és helyben maradó megélhetési jövedelem tarthatja meg. Ha a külterületük jövedelme nem marad a helyi parasztcsaládokra 'szétterítve', hanem elviszi a "befektető", akkor a falujuk halálra van ítélve.
És még valami: az unióban 200 hektár már bőven nagybirtoknak számít! Nálunk az új Fidesz földesurak kistafírozása ott kezdődik...
süti beállítások módosítása