Kik vagyunk?

Az Irány Csoport egy új szellemi műhely, melynek alapítói olyan fiatalok, akik a nép-nemzeti gondolatiság talaján, annak alapvetéseit megőrizve, új politikai közösség és ideológia megalkotásán munkálkodnak.

Címkék

1956 (3) 1968 (1) 68 (1) abortusz (1) aggtelek (1) alföldi róbert (3) angol (1) ángyán (1) ángyán józsef (1) aquila (1) árvíz (1) bajnai (1) baloldal (2) beszélgetés (1) bicskey lukács (1) böllér (1) buzgár (1) cigaretta (1) cigi (1) csicsmann (1) csicsmann lászló (2) csoport (1) daniel cohn-bendit (1) demográfia (1) dezső (1) disznó (1) dohány (1) doppeladler (1) duna (1) együttműködési (1) emberek a havason (1) erdély (1) fazekas sándor (2) felvidék (1) fertő (1) földikutya (1) forradalom (2) fórum (1) gőgös zoltán (1) gordon (1) gyarmati (1) gyarmati dezső (1) haha (1) hamasz (1) harmadikút (1) hettita (1) hollókő (1) irán (1) irány (1) istván (1) istván a király (1) iszlám (1) izrael (1) jézusfaragó ember (1) jobboldal (2) kárpátalja (1) katolikus (1) kétfejű (1) kettős mérce (1) kínai (1) király (1) kisebbség (1) kommunizmus (1) koncz gábor (1) koppány (2) kossuth (1) Kovács Imre (1) közel-kelet (2) Kulturkampf (1) lakitelek (1) Lezsák Sándor (1) liberalizmus (1) lmp (1) malac (1) megállapodás (1) mgtsz (1) milla (1) mkp (1) nemzeti (1) nemzeti dohánybolt (1) Nemzeti Parasztpárt (1) nemzeti színház (1) népesség (1) népfőiskola (1) népiség (4) nfa (1) nógrádi (1) nógrádi györgy (2) november (1) november 4 (1) nyelvtanulás (1) nyírő józsef (1) pápa (1) ppte (1) publikáció (1) publikációk (1) rádió (1) római part (1) sas (1) sayfo (1) sayfo omár (1) sayfo omar (1) szabó rebeka (1) szdsz (1) szeged (1) székely (1) szelei (1) szent istván (1) szlovákia (1) terhesség (1) terror háza (1) tokaj (1) trafik (1) turul (1) új színház (1) ukrajna (1) vajk (2) varju lászló (1) vass krisztián (1) vazul (2) vetélés (1) világörökség (1) Címkefelhő

Irány a Facebook!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vass Krisztián: Gőgös Zoltánnak nincs malaca

2012.11.06. 22:37 Irány Csoport

pig.jpgA baloldal agrárkormányzata nyolc esztendős disznótort csapott. Gőgös Zoltán és kollégái államtitkársága alatt a magyarországi sertésállomány közel felére csökkent.  Az Internacionálé a Kis malac, kis malac engedj be! című dalba, a röfögés meg visításba torzult. A tanú című film örök nagy tanulsága, hogy a szocialisták nem szeretik Dezsőt, a páros ujjú jószágot. A Magyar Szocialista Párt: böllérpárt.


Ezért hát meghökkentő az MSZP honlapján a Nem jó az irány - Országgyűlés című tudósítás: „Gőgös Zoltán szerint a javaslat a tulajdonhoz jutás szabadságát túlzottan korlátozza, ráadásul az ellenzéki politikus szerint az új földtörvény nagyon növénytermesztő-centrikus.” – írja. Disznóság, hogy még neki áll feljebb, de nincs malaca, mert állításait röviden és velősen cáfolják a tények.

Az MSZP vidék-visszafejlesztési tárcája ugyanis az ágazatnak olyan súlyos politikai száj és körömfájást okozott, hogy ezeket a hólyagokat máig nem heverte ki a vidék Magyarországa. A jobboldali kabinet elsőként próbál érdemben az állattartás és növénytermesztés aránytalanságán javítani. Fontos eredmény, hogy az állami földek használata egyben állattartás vállalásához kötött tevékenység lett. A nemzeti kormány korszakát megelőzően még földpályázatokat sem hirdettek, nemhogy állattartás vállalására ösztönző agrárstratégiát. Az állami területeket a valódi oligarchák, a vörös szegfűs zöldbárók évtizedekig, sokszor bérleti díj fizetése nélkül művelték. Kolbászból volt a kerítés.

A szocialista politikusok szégyenversenyében az aranyérmes börtön-szocialisták és második helyezett off-shore proletárok mellé felállhatnak a dobogóra a böllérbaloldal képviselői is. Erre a bronzra aztán büszkék lehetnek. Végül is az alpári, akarom mondani őszödi hazugságbeszéd is igazságbeszéddé magasztosult a gyurcsányista írástudók tolla nyomán. Ez a múlt.

Új időszámítás kezdődött a magyar mezőgazdaságban. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a 2013-as költségvetési tervezetben a sertéságazat támogatására 2,6 milliárd forint keretösszeget különítettek el, ezért több mint háromszáz program valósulhat meg az ágazatban. Tehát kétfrontos harcot indított a kormány.

A másik mszp.hu-n megjelent mondat pedig a disznó-viccek kategóriájába sorolható: 

A szocialista képviselő szintén bírálta a tervezetet, mert szerinte nagyon sok esetben nem szakmai, hanem politikai érvek mentén alkotják meg az új földtörvényt a kormánypárti képviselők.

A rendszerváltás hajnalán a politikailag megbízható téeszelnökök és barátaik arra ébredtek, hogy „hivatásos forradalmárból” kapitalistává lettek. Nagybirtokos vállalkozóvá hatalmasodtak. Azóta az MSZP szinte minden szakmai szempontra fittyet hány, csakhogy megvédje a mögöttük álló agrárérdekkört. Nincs új a nap alatt. Az MSZP jogelődjének rettegett vezetője, Révai József írta Marxizmus és népiesség című művében: „a nagyüzem a mezőgazdaságban is termelékenyebb, mint a kisüzem, hogy a fejlődés – végső soron – a nagyüzem fölényét mutatja és győzelmét eredményezi. Ha ezt az álláspontunkat feladnánk, proletárálláspontunkat adnánk fel és nem volnánk többé szocialisták.” A zöldbárók és pártjuk tehát csak a létező szocializmus birtokpolitikáját alkalmazzák a létező kapitalizmus viszonyaira. Így nyeregben maradtak, lóvá téve a magyar falvak népét. Karl Marx még rablott jószágnak nevezte, ám kapzsi tanítványai már nagybirtokon terebélyesednek gazdaggá.

Az új földtörvény jóvoltából a Disznófejű Nagyúr ideje azonban lejárt. Reméljük végleg.

Vass Krisztián

(A szerző újságíró. A cikk a Magyar Nemzet 2012. november 6-i számában megjelent írás bővebb változata)

Szólj hozzá!

Címkék: disznó malac ángyán mgtsz böllér gőgös zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://iranycsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr274894468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása